Presentation av TH Extrusion

TH Extrusions historia kan spåras ända tillbaka till det tidiga femtiotalet, då Karl-Erik Johnsson och hans bror beslutade sig för att starta upp tillverkning av plastprofiler, framförallt som ett komplement till deras tidigare produktion. Då de redan hade en mekanisk verkstad, så gav den nya moderna maskinen dem en fot in i en ny marknad utan att överge sin dåvarande. På den tiden ville de inte visa vad de höll på med, då det var ett vågat race med höga insatser. Detta faktum innebar att de två kompanjonerna höll sin nya maskin bakom lås och bom, men snart hade nya tider kommit och man hade hittat lösningar på att extrudera plastmaterial.

Detta uppmuntrade bröderna att öppna dörrarna, köpa in mer utrustning och lägga i nästa växel på vägen mot framtida landvinningar, och 1967 var året då man slutligen stängde ner den mekaniska verkstaden för att helhjärtat koncentrera sig på extrudering. Åtta år senare, 1975, sålde Karl-Erik sitt företag och samtidigt startade barnen ett nytt företag i branschen. Detta drev man fram till 1990 då man sålde företaget. Efter ytterligare fyra år av sökande efter passande objekt föll valet på TH Verken, ett litet men lovande företag med en strategiskt viktig placering geografiskt. Sedan övertagandet har mycket utveckling och finjustering lagts ned på både utrustning och personal för att hålla jämna steg med den ständigt föränderliga marknaden.

Allt det hårda arbetet har lönat sig då företaget nu blomstrar och expanderar, och för att bättre kommunicera med en internationell marknad gjöt TH Verken under 2007 om sin grafiska profil och bytte namn till TH Extrusion. Företaget arbetar kontinuerligt hårt på att ligga i bräschen när det gäller att upprätthålla en tekniskt hög nivå, en modern maskinpark och en professionell, dynamisk personal. Alla dessa delar är vitala när vi accelererar och expanderar vårt företag internationellt.

Hos TH Extrusion har det ingen betydelse om du är en stor eller liten aktör på marknaden, du kommer alltid att bemötas med tryggheten av ett familjeföretag, med kunskapen och stabiliteten av ett internationellt bolag. Vi är ett företag med en stark tro på framtiden och ser norra Europa som en mycket bra plattform att expandera vår verksamhet till. Detta då vi genom vår långa erfarenhet kan garantera bra leveranstider och nöjda kunder.

TH Extrusion AB

Leveransadress:
Fabriksgatan 8
51442 Limmared

Postadress:
Box 4014 
51411 Limmared

Telefon: 0325-187 80
E-post: info@thextrusion.se

Anders Wendefors
VD & ägare

Tel: +46 (0) 325-187 83
Epost: anders@thextrusion.se

Claes Bergstrand
Produktionschef

Tel: +46 (0) 325-187 88
Epost: claes@thextrusion.se