Du är här:

Stor kapacitet och flexibilitet i TH Extrusions maskinpark

Effektiva extruderingsmaskiner med flera extruderingslinjer

Med effektiva extruderingsmaskiner och flera extruderingslinjer i maskinparken har vi på TH Extrusion kraften och möjligheten att extrudera stora volymer av tekniska plastprofiler. Vi har dessutom bredden och det tekniska kunnandet för att variera tillverkningen helt efter era önskemål och behov.

I maskinparken kan vi även sammanfoga flera material och dimensioner med så kallad co-extrudering, för att få fram rätt egenskaper på den tekniska plastprofilen. Vi har extruderingsmaskiner för olika dimensioner som gör att vi kan extrudera allt ifrån små och lätta plastlister till komplexa plastprofiler på upp till cirka 200 mm bredd.

Egen verktygstillverkning

Ett plastverktyg är själva grunden i processen för att extrudera kundunika plastprofiler. Med vår tekniska erfarenhet och ´utbudet i maskinparken kan vi tillverka tekniskt avancerade verktyg för extrudering av plastprofiler.

I första hand tillverkar vi våra verktyg av korrosionsbeständigt verktygsstål vilket gör att de kan köras i miljontals meter. På bilden syns vår trådgnist där vi skär ut ett extruderingsverktyg av stål.

Läs mer om verktyg

Efterbearbetning och montering i maskinparken

Önskar ni eller er slutkund de tekniska plastprofilerna efterbearbetade och monterade? På TH Extrusion ordnar vi det efter era önskemål i vår maskinpark. Vi kan till exempel stansa, borra och kapa de tekniska plastprofiler i önskade längder och tvärsnitt och därefter förpacka och leverera dem i det format ni önskar.

Läs mer om våra smarta helhetslösningar

Plastkvarnar för att återanvända spill

För att spara på miljön och få så lite restprodukter som möjligt mals det spill som kan uppstå vid uppstarten av en ny teknisk plastprofil ner av oss i någon av våra plastkvarnar, för att återanvändas direkt i tillverkningsprocessen.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete